Virágvasárnap-Nagyhét-Húsvét: idén kicsit másképp

Ebben a megpróbáltatásokban teli időszakban, amit a világjárvánnyá nőtt vírus okoz, sajnálatos módon a templomok is zárva vannak. Mindenhol a papok igyekeznek alkalmazkodni a kialakult helyzethez, így az egyházmegyénkben is, beleértve Husztig Róbert plébánost is.

A szentmisék továbbra is meg vannak tartva, igaz, hívek nélkül, de akinek lehetősége van online követni, az megteheti és részt vehet, ami ugyanolyan érvényes, mintha jelen lenne, tekintettel a szükségállapotra, amit már a világon szinte mindenhol meghirdettek.

Virágvasárnap az a nap, amikor már nagyon közel vagyunk a legnagyobb ünnephez, a húsvéti misztérium megünnepléséhez. Idén ez nem a hagyományos módon történik, de nem marad el!

Virágvasárnap is meg lesz tartva a szentmise és 11 órától, a királydaróci római katolikus templomból lehet online követni.  A megáldott barkából pedig lehet vinni. Hogy pontosan hová lesz kitéve, arról a későbbiekben lesz információ.

A friss információkat figyelemmel követheti bárki a Tasnádszántói Római Katolikus Plébánia Facebook oldalán, ahol Husztig Róbert plébános igyekszik mindenkinek elérhető lenni.

Ezt a minden szempontból böjti időszakot pedig fel kell ajánlani, hiszen Isten látja és tudja, hogy mi van a lelkekben, így az sem marad rejtve előle, hogy mennyire vágyunk ismét közösen a templomban imádkozni, ünnepelni, jelen lenni.

Imádkozzunk, hogy ez minél hamarabb eljöjjön és a megpróbáltatásainkat, amit ez a kényszerű helyzet hozott az életünkbe, ne zúgolódással és méltatlankodással töltsük, hanem ajánljuk fel bűneinkért, a járvány szenvedőiért és azokért, akik most az első vonalban harcolnak, hogy a világon a rend visszaálljon!

Miserend Virágvasárnaptól Húsvétvasárnapig:

Virágvasárnap 11:00 óra

Nagycsütörtök 18:00 óra

Nagypéntek – keresztút 15:00 óra

                         –  szertartás 18:00 óra

Nagyszombat – feltámadási szertartás 20:00 óra

Húsvétvasárnap 10:00 óra