Várakozás…

Rengetegen vannak, akik nem szeretnek várni, mert a rohanó világunkban, mindig mindenki siet valahová, olykor a kitűzött célt elérni, máskor a kötelező köröket megtenni, amit a mindennapjaink hoznak és követelnek. A türelmetlenség jellemzi napjainkat, amikor nem szakítunk időt az igazán fontos dolgokra.

Viszont, várni értékesen és értelmesen is lehet, nemcsak türelmetlenül és egyhangúan. Tulajdonképpen folyamatosan várakozunk valakire, valamire. December pedig mindig a várakozásról szól. Arról a csendről, amikor a lélek elcsendesedik, az ember megáll, vagy legalábbis lassít és befelé fordul, a valódi értékek felé.

Azért várakozik, hogy végre megérkezzen a világba a világosság. Ez a várakozás értékes, örömteli és isteni. A kisded Jézus személye által árad a világosság a világra és benne minden emberre. Az adventi koszorún lévő gyertyák pedig az eljövetelét jelzik. A várakozás kezdetét a legelső gyertya jelképezi. Minden vasárnap egy gyertyával több lobban lángra, hiszen egyre közelebb kerülünk a naphoz, amikor mindent fény áraszt majd el.

ADVENT

Szent várakozással töltsük el és éljük át ennek a 4 gyertyának a lángra lobbanását!