A templomban folytatódnak a munkálatok

Érdekes és talán kissé szomorú látni ilyen formában a szeretett templomunkat. Viszont, a tudat, hogy ez csak véges ideig lesz így, kicsit könnyebbé teszi a látvány elviselését, hiszen a végleges formája egy nagyon szép templom lesz. Természetesen ezt az időt ki kell várni türelemmel, de utána egy kincses doboz tárul majd a belépők elé.

A mesterek elmondása szerint, október második felében elkezdődtek a kőműves munkálatok. Még a belső állványozás hátra van, de már jól látható, hogy nagy erővel folyik a munka, amit a hiányzó vakolat is bizonyít. Remélhetőleg a munkálatok menetét semmilyen negatív tényező nem fogja befolyásolni vagy akadályozni és a tempósan megkezdett tatarozás továbbra is ebben az ütemben fog folytatódni.

Bár kissé szomorú látvány, de azért még mindig Isten háza, ahol a szentmisék ugyanúgy meg vannak tartva. A látvány senkit ne tartson vissza attól, hogy részt vegyen a szentmisén, ezáltal személyesen is nyomon követheti a munkálatok menetét.

A hívek önzetlen szeretetét és ragaszkodását a templomhoz mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy önzetlenül segítik ezt a folyamatot az imáikkal, sőt, a lehetőségükhöz mérten, anyagiakkal szintén hozzájárulnak, ugyanis minden hónap első vasárnapján összegyűjtött perselypénzt a királydaróci templom tatarozására szánják. Itt is megmutatkozik, hogy bár Királydarócon megfogyatkozott a katolikus hívek száma, de akik itt élnek, azok ragaszkodóak és mérhetetlenül szeretik Isten házát.

Isten fizesse meg mindenkinek bőségesen az adományait, legyen az ima, önkéntes munka, anyagiak, de a mestereknek is, hiszen tudásukkal és törekvéseikkel azon vannak, hogy széppé varázsolják a királydaróci római katolikus templomot!

Természetesen egyéni felajánlásokat is lehet adományozni, aminek a részleteivel kapcsolatosan Tóth Attila Levente és Husztig Róbert plébánosokat kell keresni.