Szent István király búcsú Királydarócon

Szent István király intelmei nemcsak az uralkodása idején élt embereknek szólt, mert ugyanúgy aktuális a ma emberének is. Miért? Mert olyan vezető volt, aki Isten törvényei alapján élt és ezt közvetítette a népe felé is.

Királydaróc főoltár: Szent István király

Augusztus 22-én ünnepelte Királydaróc római katolikus közössége a templombúcsút. Vass Csaba CM (Nagyvárad, Katalin-telep) ünnepi szentbeszédében, csokorba gyűjtve emelte ki azokat a támpontokat, amelyeket megtanulhatjuk Szent István királytól. Ilyen a bátorság, ami biztonságot ad, amire napjainkban is nagy szükségünk van. A következő követendő példa a békességnek a keresése is, ami a szűk és tágabb közösségben egyaránt szükséges. De ugyanolyan lényegesnek tekintette a közösség összekovácsolását. Olyan alapokat helyezett el, amelyek 1000 év után is érvényesek, aktuálisak, időtállóak.

Vass Csaba CM Királydarócon

Ezt követően pedig egy megható felajánlás következett, amiben a kereszt, a szentírás, a gyertya és fertőtlenítőszer – mint jelképes tárgyak- szerepeltek.

Jelképes tárgyak felajánlása

Kereszt: Krisztus erről tanít bennünket szeretni, imádkozni, másokat megbecsülni. A kereszt kell legyen az erőnk forrása, méltóságunk jele.

Szentírás: „A könyvek könyve”, amiben Isten igéje van és minden kérdésre a válasz.

Gyertya: Isten világossága, ami az életünkből elűzi a sötétséget és utat mutat az örök élet felé vezető ösvényen.

Fertőtlenítőszer: Szervezetünk védelmezője, ami jelképesen arra ösztönöz mindnyájunkat, hogy ne csak a testi egészségünkre, hanem a lelki tisztaságunkra is vigyázzunk.

Kérjük Szent István királyt, hogy továbbra is járjon közbe értünk, védelmezze, óvja közösségünket és templomunkat, de ne csak minket, hanem minden Krisztust követő embert!

SZENT ISTVÁN KIRÁLY, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!

Vass Csaba CM, Kruzslitz Imre, Sövér István, Pitó Lajos (balról jobbra)

Aki bármilyen okból nem tudott részt venni a szentmisén, az megnézheti rákattintva az alábbi linken:

https://www.facebook.com/109899130648294/videos/729197350974849/