Megszületett a „Királyi Sólymok” logója

Körvonalazódik lassan Királydaróc ifjúságának csoportja, hiszen logóval gazdagodott, aminek motívuma nem véletlenszerűen lett kiválasztva.

Mivel Árpád-kori település, ami királyi birtokként lett megalapítva, ezért jelenik meg a logóban a korona. A sólyom felett a kereszt pedig a kereszténységet, a római katolikus keresztény mivoltát jelképezi.

“Királyi Sólymok”

Miért lett sólyom? Mivel a királyi solymárok birtokaként szerepelt „Solymos” néven, amiről 1217-ben hivatalos okiratok is tanúskodnak, ezért adja magát a válasz, hogy ez a roppant intelligens madár, aminek közismert az éleslátása, mindenképp szerepeljen a logóban.

A sólyom 2 oldalán szimbólumok láthatóak, pontosabban szív, száj, gyertya és szem. Mivel a szív a szeretet jelképe, ezért itt is erre utal. A száj pedig az örömhírt adja tovább mindenkinek. A gyertya pedig fényt ad, ezért a világosságra utal. Végül a szem segíti az embert, hogy meglássa a szépet, a rászorulót, a gyengét és minden mást. Tehát a 4 darab szimbólum, ezen ifjúsági csapatot fogja ezentúl szimbolizálni. Vagyis éleslátással fedezzék fel Isten világosságát és az emberi lélek szépséget, amit adjanak mindenkinek tovább, mérhetetlen szeretettel.

A maroknyi fiatal, most már készen áll, hogy igazi csapatként és közösségként működjön, hiszen a megszületett logó is őket szimbolizálja, jellemzi és remélhetőleg, útmutatóként szolgál majd.