Krisztik János

Egy kiemelkedő személyiséget mindenképp meg kell említeni, azon papok közül, akik Istent szolgálták Királydarócon. Krisztik János 41 évig volt hű szolgája Istennek és a királydaróci híveknek.

1901-ben, Bejlik Imre püspök, szentszéki tanácsos kinevezte Krisztik Jánost Királydaróc plébánosának.

Olyan kiváló egyéniség volt, hogy a hívek nagyon hamar és igen mélyen a szívükbe fogadták.

Bár 1929.szept.1. szomorú nap volt, mivel a Bihar megyei Bél településre helyezték, ám a hívek kitartó könyörgésének engedve, Majer Antal Apostoli Kormányzó visszahelyezte Királydarócra és megbízta az esperesi teendőkkel is. 1929.szept.15-én már ismét a királydaróci hívei között volt, ahol összesen 41 évig tevékenykedett. 1942.okt.26-án halt meg és a királydaróci temetőben helyezték örök nyugalomra.

Munkássága alatt rengeteget tett a hívek lelkéért és az egyház felvirágoztatásáért, amiért cserébe óriási szeretethullámot kapott az emberektől és temérdek kegyelmet az Istentől.

Papi hivatása és elköteleződése Isten és az egyház iránt garantáltan meghozta számára azt a gyümölcsöt, amire számított és biztosak lehetünk benne, hogy védelmező szeretete Isten színe előtt is a királydaróci katolikusság felé fordul, hiszen a szeretet kölcsönös volt.