„Aki azonnal segít, duplán segít!”

Így szól a közismert szólás, ami mindig aktuális volt és most is az.

Természetesen segíteni bármikor lehet, mert az mindig jól jön, akár kéretlenül is. Ez pedig mindenre érvényes, még az egyházunkra is. Ráadásul örömforrás is az, amikor valaki segítségére lehetünk.

Királydaróc róm. kat. közössége jelentős mennyiségben volt jelen a régmúlt időkben, de napjainkra megfogyatkoztak, ami maga után vonja a tényt, hogy az anyagi helyzet sem mindig túl rózsás, viszont az ingatlanok karbantartása akkor is aktuális, ha sok vagy kevés a hívek száma.

Királydaróci róm. kat. templom
Királydaróci róm. kat. plébánia

Többen is jelezték, hogy egy fogadalom, hála, visszaemlékezés a származási helyre és még számos okból kifolyólag hozzájárulnának olykor némi segítséggel, de erre nem nagyon van lehetőségük a távolság miatt.

Ennek orvoslására Husztig Róbert plébános nyitott egy számlát, hogy aki szeretne és tud, annak adott legyen a lehetőség a segítségnyújtásra.

Jelen pillanatban gyűjtés folyik a temető körüli kerítésre, amit 5000 RON összeggel finanszíroz a helyi Polgármesteri Hivatal, csak ez sajnos nem elég. Aki személyesen segíteni akar, az Cociorva Miklós egyháztanácsosnak adja át az adományát, de aki nem tud találkozni vele, mert távol él, az megteheti utalással is. Bárki bármilyen adományt utal, írja a megjegyzésbe, hogy mire szánja. Például a temető körüli kerítésre ( donatie grad cimitir), de bármi másra is hálával fogadja a királydaróci plébánia.

Királydaróci róm. kat. temető

Senki ne érezze kötelezőnek, hiszen az adomány akkor értékes, ha szívből adják és nem kötelező jelleggel!

Isten fizesse meg mindenkinek bőségesen és sokszorosan mindenféle segítséget!

 

 

Az adatok:

Parohia Romano Catolica Craidorolt

RO10RNCB0222114207490001

Cod SWIFT BCR RNCBROBU