Húsvétvasárnap – a legnagyobb keresztény ünnep

Húsvét a legnagyobb ünnep a keresztények életében. Hiszen húsvétkor történt az a csoda, amikor Jézus feltámadt, legyőzve a halált, a sötétséget, a bűnt és minden mást is, ami rossz.

A feltámadás olyan misztérium, amit csak hittel lehet felfogni.

Minden évben, a tavaszi napéjegyenlőség utáni első holdtöltét követő vasárnapon ünneplejük a feltámadást, ami az idén Királydarócon egy rövid műsorral egészült ki, amiben bemutatásra kerültek az egyházi és a világi jelképek.

A korbács, a töviskorona, a kereszt a nagypénteki kálváriát mutatja be, amikor ezen tárgyak által szenvedett kereszthalált Jézus.

A világi jelképek pedig a feltámadt Krisztusra irányítják a figyelmünket, ugyanis a bárány az maga Jézus, a kalács Krisztus teste, a piros tojás héja az értünk ontott vér, fehér belseje pedig a Megváltó verejtéke.

Nem egyszerű eledelek, hanem szimbolikus jelentéssel bíró ételek, amelyeket megszentelve, nagy tisztelettel kell elfogyasztani.

Végül, a gyermekek apró figyelmességgel lepték meg a szüleiket. Ez a meghitt és örömteljes nap kísérje végig mindnyájunk életét, hogy folyamatosan együtt tudjunk örülni a feltámadásnak és a kapott örök életnek!

ÁLDOTT HÚSVÉTOT!